Cosmetica met Arganolie

               Argan Olie

 

 

De effecten:

  • Vertraagt zichtbaar het verouderingsproces van de huid
  • Houdt de huid elastisch en jeugdig
  • Herstelt de elasticiteit van de huid
  • Hydrateert en verzacht
  • Verlicht irritatie en roodheid van de huid
  • Geeft het haar glans, kracht en zachtheid
  • Verlicht jeuk op de hoofdhuid
  • Voor sterke en gezonde nagels
  • Geschikt voor de gevoelige huid rondom de ogen
  • Niet irriterend en veroorzaakt geen allergische reacties

 

Arganolie is een bijzonder zeldzame plantaardige olie die wordt geperst uit de vruchten van Araganboom of Arganie (Argania spinos), die uitsluitend in het zuidwesten van Marokko voorkomt. Alle pogingen om Arganie in andere gebieden te laten groeien waren niet succesvol.

Arganolie wordt traditioneel gewonnen door vrouwen in Berberse dorpen. Dit is een moeizaam en langdurig proces waarbij de vruchten met handen worden opengebroken en de zaden worden geplet en vermalen in een steenmolen. De pitten worden niet verwarmd, maar worden koudgeperst, waardoor er zo min mogelijk essentiële eigenschappen verloren gaan. Als de noten voor het malen geroosterd worden, wordt het een culinaire olie.


Weet u dat ..?
Om 1 liter arganolie te verkrijgen er maar liefst 30 kg arganvruchten nodig zijn en dat de daaropvolgende handmatige olieproductie ongeveer 20 uur duurt? Hierdoor is arganolie zo waardevol en duurder dan bijvoorbeeld amandelolie.

 

Eigenschappen van Arganolie

Arganolie wordt zeer gewaardeerd om zijn bijzondere samenstelling en de reputatie huid en haar te verzorgen.  Door zijn voedzame en verzorgende effecten kan het effectief bijdragen aan het gezond houden van huid en haar.  

Arganolie ook te gebruiken voor specifieke ongemakken en als een natuurlijke bescherming van de huid.  Arganolie bevat veel vitamines en actieve stoffen, zoals tocoferolen, squaleen, essentiële vetzuren, caroteen en vitamines E en F. Deze ingrediënten beschermen de huid tegen vrije radicalen en dragen bij aan een zachte elastische huid met een jeugdige uitstraling. Vitamine E, die belangrijk is voor sterke en gezonde nagels, is ook een krachtig antioxidant. Arganolie verlicht gespleten haarpunten en verzacht jeuk op de hoofdhuid. Het geeft het haar glans, kracht, zachtheid en vitaliteit, waardoor het bijzonder geschikt is voor haarmaskers. Het is ook uitermate geschikt voor lichaamsmassages. Ook te gebruiken als basis onder make-up. Voor totale ontspanning van lichaam en geest kunt u een paar druppels aan uw bad toevoegen. Arganolie helpt bij huidaandoeningen zoals acné, psoriasis, eczeem, neurodermatis, maar ook waterpokken. Ook ondersteunt het de natuurlijke huidgenezing bij brandwonden, littekens en (schaaf) wonden.

Arganolie is geschikt voor alle huidtypen, inclusief een gevoelige huid, omdat het niet-irriterend is en geen allergische reacties veroorzaakt. Ook te gebruiken voor de gevoelige huid rondom de ogen.