Cosmetica met Snake Venom (Slangengif)

 

 

De effecten:

  • Effectief tegen bestaande rimpels
  • Remt de vorming van nieuwe rimpels
  • Ontspannend en herstellend effect
  • Verlicht pijn in spieren en gewrichten
  • Verlicht spier spanning
  • Effectief voor artritis, reuma, tendonitis, gewrichtszwelling en spataderen

 

Snake Venom heeft een onmisbare positie verworven in de farmaceutische industrie, vooral door het hoge gehalte aan specifieke enzymen, peptiden en aminozuren.

In de eerste instantie werd het slangengif voornamelijk gebruikt om ontstekingen te remmen en pijn te verzachten. Het pijnstillende effect bestaat uit het blokkeren van de elektrische signalen die normaal gesproken vanuit de pijnreceptoren via zenuwen naar het ruggenmerg en hersenen geleid worden. Slangengif blijkt effectief in het blokkeren van deze signalen waardoor de pijn als minder ervaren wordt.

Tegenwoordig is het gebruik van de slangegif sterk toegenomen. Het helpt bij de bestrijding van effecten van reuma, spataderen, ontstekingen in spieren en pezen en symptomen van epilepsie. Aangetoond is dat het slangengif een ondersteunend middel is in behandeling van psoriasis, een huidaandoeningen waarbij een ontsteking een belangrijke rol spelt. Slangengif in de juiste concentratie wordt zelfs gebruikt voor de behandeling van kwaadaardige tumoren en als kalmeringsmiddel.

De nieuwste toepassing is het gebruik in de cosmetische industrie. Een synthetische vorm van slangengif, die de werking van het Waglerin 1 eiwit nabootst, werd ontwikkeld door het Zwitsers farmaceutisch bedrijf Pentapharm onder de naam SYN®-AKE.
Het 2% slangengif SYN®-AKE heeft een synthetische tri-peptide samenstelling die een vergelijkbaar effect heeft als Waglerin 1. Het eiwit, Waglerin 1, dat gevonden wordt in het gif van de Wagler's lanspuntslang (Tropidolaemus wagleri), heeft een verlammende effect op de spieren van de slangenbeet slachtoffer.

Het 2% slangengif SYN®-AKE ontspant de gezichtsspieren en op deze manier voorkomt dat rimpels zichtbaar worden. In tegenstelling tot behandelingen met botox, laten de producten met slangengif gezichtsuitdrukkingen toe. Snake venom werkt snel, veilig, effectief en is een pijnloos alternatief voor invasieve anti- verouderings behandelingen zoals botox injecties (Botulinum toxine).