Cosmetica met Geitenmelk

 

De effecten: 

  • Helpt met genezing van eczeem en huiduitslag
  • Verlicht de symptomen van acné
  • Hydratatie van de huid
  • Bevordert de regeneratie van de huid
  • Vermindert de effecten van veroudering van de huid
  • Stabiliseert de pH van de huid

 

Cosmetica met geitenmelk

De oude volkeren kenden al de gunstige effecten van geitenmelk voor huid en algemene gezondheid. De oude Griekse arts Hippocrates gebruikte de geitenmelk als remedie voor vele ziekten. Zo vertelt een oude griekse legende dat Zeus zijn prominente kracht kreeg door de regelmatige consumptie van geitenmelk.

En waarom is de geitenmelk zo heilzaam?

Het is vanwege zijn unieke samenstelling. Het bevat waardevolle eiwitten zoals caseïne, globuline en albumine, maar is ook rijk aan mineralen zoals calcium, magnesium, kalium en fosfor en vitamines A, B1, B2, B12, C, D en E. Bovendien is het rijk aan licht verteerbare vetten. Ook bevat het AHA-zuren (met name melkzuur en citroenzuur) en foliumzuur, die de droge huid verzachten en hydrateren en bovendien een antibacterieel effect hebben. Geitenmelk is ook rijk aan antioxidanten, ceramiden of co-enzym Q10, die de tekenen van vermoeidheid en veroudering tegen gaat.

Geitenmelk is een natuurlijk drank dat bij regelmatige consumptie ons lichaam beschermt tegen de schadelijke effecten vanuit het milieu en een breed scala aan ziekten. Het bevat minder vet dan koeienmelk, dus is het een drank van keuze bij een vetarm dieet. Geitenmelk bevat zeer kleine hoeveelheden alfa S1-caseïne, zodat het ook zeer geschikt is voor mensen met een lactose intolerantie. Voor cosmetische doeleinden worden hoofdzakelijk twee componenten van geitenmelk gebruikt, namelijk het vet en de wei.

Waarom wordt geitenmelk gebruikt in cosmetica?

Cosmetica met geitenmelk irriteert de huid niet, maar kalmeert het juist. Daarom is het uitermate geschikt voor de gevoelige en allergische huid. Het wordt veelal gebruikt voor de behandeling van eczeem, psoriasis en verschillende vormen van huiduitslag. Het is ook geschikt voor de problematische huid die vatbaar is voor acné-vorming. Ingrediënten uit het geitenmelk helpen het verschijnen van rimpels en andere tekenen van huid veroudering te verminderen. Geitenmelk is ideaal voor regeneratie en verzachting en het bevordert de elasticiteit van de huid. Het helpt om kleine huidafwijkingen te corrigeren. Geitenmelk kalmeert de huid na zonnebrand, omdat het de brandwonden verzacht enzo versnelt de regeneratie van de huid.

Voor meer informatie raadpleeg onze blog