Cosmetica met Hyaluronzuur

 

 

Effecten van Hyaluronzuur:

  • Zorgt voor effectieve hydratatie
  • Bevordert de elasticiteit van de huid
  • Vertraagt de veroudering van de huid
  • Verzacht diepe en fijne rimpels
  • Het belemmert de vorming van strieen
  • Beschermt de huid tegen invloeden van buitenaf
  • Genezende effecten


Hyaluronzuur is een natuurlijk bestandsdeel van het menselijk lichaam, dat onderdeel uitmaakt van bijvoorbeeld huid, ogen en gewrichtssmeer. In chemisch opzicht is het een lineair polysacharide dat bestaat uit repeterende eenheden van D-glucolzuur en N-acetylglucosamine.

In het verleden werd hyaluronzuur voornamelijk verkregen uit dierlijk kraakbeen of uit de ogen van tonijn. Deze dieronvriendelijke methodes zijn gelukkig snel afgeschaft en hyaluronzuur wordt momenteel biotechnologisch geproduceerd, zodat er geen risico is op een allergische reactie of overdracht van een ziekte van dier op mens.

Hyaluronzuur wordt gebruikt bij oogchirurgie, orthopedie, bij de behandeling van verwondingen en brandwonden of als vulstof bij plastische chirurgie.

Hyaluronzuur vertraagt de veroudering process van de huid. Met het ouder worden neemt het natuurlijk gehalte aan hyaluronzuur in de huid af, waardoor de huid zijn elasticiteit verliest en rimpels zich kunnen vormen. Om een jeugdig uiterlijk te behouden, is het noodzakelijk om dit huidzuur aan te vullen.

In de cosmetische industrie worden invasieve en niet-invasieve methoden van hyaluronzuur gebruikt. De eerste is de injectie van zuur in het problematische deel van de huid. De tweede methode van toediening, een niet-invasieve methode, is klassiek in de vorm van gezichts- en lichaamscrèmes en serums. Voor degenen die bang zijn voor naalden en injecties is de tweede optie daarom meer aanvaardbaar.

Hyaluronzuur verbetert de eigenschappen van de huid, vooral op het gebied van gezicht, hals en decolleté. Dankzij het uitzonderlijke vermogen om water te binden, geeft het de huid een diepe hydratatie en houdt het de huid stevig en soepel. Het heeft een regenererend effect, versnelt de wondgenezing en voorkomt littekens. Hyaluronzuur heeft ook antioxiderende effecten om de huid te beschermen tegen vrije radicalen.